Waarom naar de pedicure?

Uw voeten verdienen uw aandacht! Realiseert u zich eens hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen… Vreemd genoeg blijkt slechts een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen, terwijl we dit deel van ons lichaam enorm zwaar belasten!

U hoeft niet rond te blijven lopen met pijnlijke voeten, veel problemen kunnen eenvoudig voorkomen of verholpen worden door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure. De pedicure geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben. Iedereen is gebaat bij een goede voetverzorging, of u nu veel zit, staat of loopt. Denk aan uw gezondheid en vergeet uw voeten niet!

Tips

Hieronder vindt u nog enkele tips voor de verzorging van uw voeten:

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want – hoe vreemd dat ook mag klinken – een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af met een schone handdoek, vooral tussen de tenen. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Vochtregulerende crème

Uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème bij u past.

Voorkom ingegroeide teennagels

Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:
– Druk door slecht passende schoenen.
– Het verkeerd (te kort) knippen van nagels.
– Een weke nagelomgeving door veel baden of transpiratie.

Voorkom problemen bij het nagels knippen

Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral ook niet te kort. De hoeken mag u zonodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Laat kloven behandelen

Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. De kloven komen meestal in de eeltranden aan de hiel voor, juist als de huid extra droog is. Deze kloven worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine slippers of sandalen. Je kunt zelf veel doen om kloven te voorkomen:
– 1 x per week vijlen op een droge huid; in 1 richting!
– Iedere avond uw voeten insmeren met crème.

Overigens: als er echt een kloof dreigt laat u dan direct behandelen! Dit voorkomt veel pijn.

Schoenen kopen

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Volgens onderzoek kunt u het beste in de namiddag uw schoenen kopen. In de loop van de dag kunnen uw voeten namelijk een beetje opzwellen. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en… voetproblemen! Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen. Een maatje groter nemen als de schoen te smal is is geen oplossing!

Verhelp eeltranden aan de hiel

Wanneer u eeltranden aan de hiel hebt komt dit meestal doordat u op te kleine schoenen met een ‘open hiel’ loopt. Hierdoor hangt de huid min of meer over de rand van de achterzijde van de schoen. Een echt zomerverschijnsel. De aanwas van eelt geeft vaak een brokkelige rand. Soms lijkt het een dikke eeltrand, maar bij behandeling blijkt het slechts een dunne eeltlaag te zijn. Voorkom de eeltrand door het dragen van goede schoenen!

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels

Heeft u last van schimmelinfectie aan de voethuid of nagels? Gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Gebruik deze handdoek eenmalig en was hem op minimaal 60°.